Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73129 

Re: Re: Toon aan: ellips

Akkoord, maar dat is niet wat ik moest bewijzen.
Ondertussen heb ik wel de oplossing gevonden:

Punt P = (|OP|.cos(t) ; |OP|.sin(t) )
Ellips E - x2/a2 + y2/b2 = 1

P is een element van E = (|OP|2.cos2t)\a2 + (|OP|2.sin2t)/b2 = 1
Alles maal a2b2 = b2.|OP|2.cos2t + a2.|OP|2.sin2t = a2b2
|OP|2 afzonderen = |OP|2. (b2.cos2t + a2.sin2t) = a2b2
= |OP|2 = a2b2/a2sin2t+b2cos2t

En dat is wat ik moest bewijzen.

Toch bedankt voor de moeite,
Vriendelijke groeten.

Louis
3de graad ASO - donderdag 22 mei 2014

Antwoord

Ook helemaal in orde!
Maar met je eerste versie is ook niets mis, maar misschien vind je dit mooier?
Het verschil zit 'm misschien in het volgende.
In de eerste aanpak heb ik je laten zien dat de formule neerkomt op x2 + y2 en dat is toch(?) de lengte van OP in het kwadraat.
In je tweede aanpak leidt je de gevraagde formule min of meer zelf af.
Je plaatst in de coördinaten van P direct de lengte van OP terwijl dat in de eerste aanpak pas aan het eind gebeurt.
In wezen gebeurt er dus in beide versies hetzelfde.

MBL
donderdag 22 mei 2014

©2001-2024 WisFaq