\require{AMSmath} Vergelijkingen oplossen hoe los je de deze vergelijkingen op met haakjes ?a2+4a=02d(d-5)=0 (e-1)(2e -8)=0 2h2-2h=0 Sterre Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 20 mei 2014 Antwoord Beste,Je ontbindt de vergelijkingen in factoren, voor zover dat nog niet gebeurt is. Dan is de vorm a.b=0 dan a=0 of b=0vb:$\begin{array}{l} a^2 + 4a = 0 \\ a(a + 4) = 0 \\ a = 0\;\;\;\;\; \vee (a + 4) = 0 \Rightarrow a = - 4 \\ \\ (e - 1)(2e - 8) = 0 \\ (e - 1) = 0 \Rightarrow e = 1 \\ (2e - 8) = 0 \Rightarrow e = 4 \\ \end{array}$ DvL dinsdag 20 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los je de deze vergelijkingen op met haakjes ?a2+4a=02d(d-5)=0 (e-1)(2e -8)=0 2h2-2h=0 Sterre Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 20 mei 2014
Sterre Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 20 mei 2014
Beste,Je ontbindt de vergelijkingen in factoren, voor zover dat nog niet gebeurt is. Dan is de vorm a.b=0 dan a=0 of b=0vb:$\begin{array}{l} a^2 + 4a = 0 \\ a(a + 4) = 0 \\ a = 0\;\;\;\;\; \vee (a + 4) = 0 \Rightarrow a = - 4 \\ \\ (e - 1)(2e - 8) = 0 \\ (e - 1) = 0 \Rightarrow e = 1 \\ (2e - 8) = 0 \Rightarrow e = 4 \\ \end{array}$ DvL dinsdag 20 mei 2014
DvL dinsdag 20 mei 2014
©2001-2024 WisFaq