Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken tweede afgeleide

De formule is: e-x2 +2x
Ze vragen om de tweede afgeleide.
Ik kwam tot de eerste : (-2x+2)e-x2+2x.

En toen liep ik vast...

anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2014

Antwoord

Beste wellicht helpt onderstaande. Het is een kwestie van rustig kijken en de regels toepassen. Het zijn wat verwarrende getallen, ik denk dat dat het probleem is.

$
\begin{array}{l}
y = e^{ - x^2 } + 2x \\
y' = e^{ - x^2 } . - 2x + 2 \\
y'' = e^{ - x^2 } . - 2x. - 2x - 2e^{ - x^2 } = 4x^2 e^{ - x^2 } - 2e^{ - x^2 } \\
vanwege: \\
(fg)' = f'g + g'f \\
e^{ - x^2 } = f\;\;en\;\;g = - 2x \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
zondag 18 mei 2014

©2001-2024 WisFaq