\require{AMSmath} Integreren Integraal: 3 wortel x (wortel x - 1)^2 dx. 3 wortel x kan je anders schrijven: x^(1/3) (wortel x -1)^2 als (x^(1/2)-1) * (x^(1/2)-1). Maar hoe nu verder?Integreren Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014 Antwoord Beste, Hierbij nog een voorzetje $ \begin{array}{l} \int {\sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 dx} \\ \sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 = x^{\frac{1}{3}} (x - 2\sqrt x + 1) = x^{\frac{4}{3}} - 2x^{(\frac{1}{3} + \frac{1}{2})} + x^{\frac{1}{3}} = \\ x^{\frac{4}{3}} - 2x^{\frac{5}{6}} + x^{\frac{1}{3}} \\ \int {\sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 dx} = \int {x^{\frac{4}{3}} - 2x^{\frac{5}{6}} + x^{\frac{1}{3}} dx} \\ \end{array} $ DvL zaterdag 17 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Integraal: 3 wortel x (wortel x - 1)^2 dx. 3 wortel x kan je anders schrijven: x^(1/3) (wortel x -1)^2 als (x^(1/2)-1) * (x^(1/2)-1). Maar hoe nu verder?Integreren Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014
Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014
Beste, Hierbij nog een voorzetje $ \begin{array}{l} \int {\sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 dx} \\ \sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 = x^{\frac{1}{3}} (x - 2\sqrt x + 1) = x^{\frac{4}{3}} - 2x^{(\frac{1}{3} + \frac{1}{2})} + x^{\frac{1}{3}} = \\ x^{\frac{4}{3}} - 2x^{\frac{5}{6}} + x^{\frac{1}{3}} \\ \int {\sqrt[3]{x}(\sqrt x - 1)^2 dx} = \int {x^{\frac{4}{3}} - 2x^{\frac{5}{6}} + x^{\frac{1}{3}} dx} \\ \end{array} $ DvL zaterdag 17 mei 2014
DvL zaterdag 17 mei 2014
©2001-2024 WisFaq