\require{AMSmath} Integreren kan iemand mij op weg helpen met de volgende opgave: Bepaal de integraal van 2dx / x wortel x. Ik weet dat ik x wortel x kan schrijven als: x^1 * x^(1/2).Integreren Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014 Antwoord Beste, Omdat je geen haakjes zet weet ik niet precies wat je bedoelt. Maar zover ik kan zien kan je 1 uit 2 dingen bedoelen. Hierbij op beide een antwoord. $ \begin{array}{l} \int {\frac{{2\sqrt x }}{x}dx = \int {2x^{ - \frac{1}{2}} } dx = 4x^{\frac{1}{2}} = 4\sqrt x } \\ \int {\frac{2}{{x\sqrt x }}dx = } 2\int {\frac{1}{{x\sqrt x }} = 2\int {\frac{1}{{x^{\frac{3}{2}} }} = 2\int {x^{\frac{{ - 3}}{2}} } = 2( - 2x^{\frac{{ - 1}}{2}} )} } \\ = \frac{{ - 4}}{{\sqrt x }} \\ \end{array} $ mvg DvL DvL zaterdag 17 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
kan iemand mij op weg helpen met de volgende opgave: Bepaal de integraal van 2dx / x wortel x. Ik weet dat ik x wortel x kan schrijven als: x^1 * x^(1/2).Integreren Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014
Solido Student hbo - zaterdag 17 mei 2014
Beste, Omdat je geen haakjes zet weet ik niet precies wat je bedoelt. Maar zover ik kan zien kan je 1 uit 2 dingen bedoelen. Hierbij op beide een antwoord. $ \begin{array}{l} \int {\frac{{2\sqrt x }}{x}dx = \int {2x^{ - \frac{1}{2}} } dx = 4x^{\frac{1}{2}} = 4\sqrt x } \\ \int {\frac{2}{{x\sqrt x }}dx = } 2\int {\frac{1}{{x\sqrt x }} = 2\int {\frac{1}{{x^{\frac{3}{2}} }} = 2\int {x^{\frac{{ - 3}}{2}} } = 2( - 2x^{\frac{{ - 1}}{2}} )} } \\ = \frac{{ - 4}}{{\sqrt x }} \\ \end{array} $ mvg DvL DvL zaterdag 17 mei 2014
DvL zaterdag 17 mei 2014
©2001-2024 WisFaq