\require{AMSmath} De juiste convergentietest kiezen Beste wisfaq, Ik wil graag bepalen of de volgende reeks convergeert of divergeert SOM[1/(wortel(n)) - sin(1/wortel(n))], n=1 tot oneindig Ik weet niet wat hier de beste aanpak is. Is het verstandig om deze som op te splisten in twee sommen? SOM[1/(wortel(n))] - SOM[sin(1/wortel(n))] In dit geval divergeert de eerste som omdat p=1/2. Maar de tweede som? Of misschien is het beter om de som te schrijven als SOm [wrtl(n)*sin(1/wrtl(n)) / (wrtl(n))]. Maar ook hier zie ik niet welke test ik zou kunnen gebruiken. Vriendelijke groeten, Viky viky Iets anders - donderdag 15 mei 2014 Antwoord Viky, Uit de reeksontw. van sin x volgt dat 1/Ön-sin1/Ön~1/6nÖn, dus de reeks convergeert. kn donderdag 15 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq, Ik wil graag bepalen of de volgende reeks convergeert of divergeert SOM[1/(wortel(n)) - sin(1/wortel(n))], n=1 tot oneindig Ik weet niet wat hier de beste aanpak is. Is het verstandig om deze som op te splisten in twee sommen? SOM[1/(wortel(n))] - SOM[sin(1/wortel(n))] In dit geval divergeert de eerste som omdat p=1/2. Maar de tweede som? Of misschien is het beter om de som te schrijven als SOm [wrtl(n)*sin(1/wrtl(n)) / (wrtl(n))]. Maar ook hier zie ik niet welke test ik zou kunnen gebruiken. Vriendelijke groeten, Viky viky Iets anders - donderdag 15 mei 2014
viky Iets anders - donderdag 15 mei 2014
Viky, Uit de reeksontw. van sin x volgt dat 1/Ön-sin1/Ön~1/6nÖn, dus de reeks convergeert. kn donderdag 15 mei 2014
kn donderdag 15 mei 2014
©2001-2024 WisFaq