Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72994 

Re: Integreren

Het antwoordenboek zegt dat er nog een $-$ voor de $\frac{1}{12}$ moet.
Dus zo: $-\frac{1}{12}x^{3}-\frac{1}{2}x^{2}+C$. Wat is nu juist?

Solido
Student hbo - woensdag 14 mei 2014

Antwoord

Dat kan je zelf heel eenvoudig controleren door de afgeleide te bepalen: de afgeleide van $F(x)=-\frac{1}{12}x^{3}-\frac{1}{2}x^{2}+C$ is $f(x)=-\frac{1}{4}x^{2}-x$ en niet $f(x)=\frac{1}{4}x^{2}-x$ dus het antwoordenboekje is fout.

WvR
donderdag 15 mei 2014

©2001-2025 WisFaq