\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72984 Re: Logaritmen, los op in R Dank voor uw antwoord ! Hoe krijg je een vergelijking zoals in bovenstaand antwoord staat: ( Log5 - 4 Log7 ) / ( 3.Log5 + 2 Log7 ) Zonder de haakjes op te lossen dus? Het lukt mij niet om tot een vergelijking te komen, waar er enkel een eenvoudige x aan 1 kant staat... SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014 Antwoord Haakjes wegwerken: 1.log(5) - 3x.log(5) = 2x.log(7) -4.log(7) Alles 'met x' naar links en de rest naar rechts: -3x.log(5) -2x.log(7) = -log(5) -4.log(7) Alles vermenigvuldigen met -1 om overbodige min-tekens kwijt te raken: 3x.log(5) + 2x.log(7) = log(5) + 4.log(7) x buiten haakjes halen: x(3log5 + 2log7) = (log5 + 4log7) x = (log5 + 4log7)/(3log5 + 2log7) Volgens mij staat er een min-teken verkeerd in het antwoord dat je doorgaf of in de opgave. GHvD woensdag 14 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dank voor uw antwoord ! Hoe krijg je een vergelijking zoals in bovenstaand antwoord staat: ( Log5 - 4 Log7 ) / ( 3.Log5 + 2 Log7 ) Zonder de haakjes op te lossen dus? Het lukt mij niet om tot een vergelijking te komen, waar er enkel een eenvoudige x aan 1 kant staat... SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014
SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014
Haakjes wegwerken: 1.log(5) - 3x.log(5) = 2x.log(7) -4.log(7) Alles 'met x' naar links en de rest naar rechts: -3x.log(5) -2x.log(7) = -log(5) -4.log(7) Alles vermenigvuldigen met -1 om overbodige min-tekens kwijt te raken: 3x.log(5) + 2x.log(7) = log(5) + 4.log(7) x buiten haakjes halen: x(3log5 + 2log7) = (log5 + 4log7) x = (log5 + 4log7)/(3log5 + 2log7) Volgens mij staat er een min-teken verkeerd in het antwoord dat je doorgaf of in de opgave. GHvD woensdag 14 mei 2014
GHvD woensdag 14 mei 2014
©2001-2024 WisFaq