\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72970 Re: De afgeleide Ik snap het nog niet echt! Hoe kan ik berekenen voor welke x de afgeleide y'=0? Solido Student hbo - dinsdag 13 mei 2014 Antwoord Om te berekenen wanneer de afgeleide nul is stel je de afgeleide gelijk aan nul: $ \frac{{2x^2 - 2}}{{\sqrt {x^2 - 2} }} = 0 $ Deze vergelijking oplossen: $ \begin{array}{l} \frac{{2x^2 - 2}}{{\sqrt {x^2 - 2} }} = 0 \\ 2x^2 - 2 = 0 \\ 2x^2 = 2 \\ x^2 = 1 \\ x = - 1 \vee x = 1 \\ \end{array} $ Maar deze oplossingen maken geen deel uit van het domein, dus geen oplossingen. WvR dinsdag 13 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap het nog niet echt! Hoe kan ik berekenen voor welke x de afgeleide y'=0? Solido Student hbo - dinsdag 13 mei 2014
Solido Student hbo - dinsdag 13 mei 2014
Om te berekenen wanneer de afgeleide nul is stel je de afgeleide gelijk aan nul: $ \frac{{2x^2 - 2}}{{\sqrt {x^2 - 2} }} = 0 $ Deze vergelijking oplossen: $ \begin{array}{l} \frac{{2x^2 - 2}}{{\sqrt {x^2 - 2} }} = 0 \\ 2x^2 - 2 = 0 \\ 2x^2 = 2 \\ x^2 = 1 \\ x = - 1 \vee x = 1 \\ \end{array} $ Maar deze oplossingen maken geen deel uit van het domein, dus geen oplossingen. WvR dinsdag 13 mei 2014
WvR dinsdag 13 mei 2014
©2001-2024 WisFaq