\require{AMSmath} Eindexamenvraag Ik was bezig met een eindexamen en heb geen idee hoe ik deze vergelijking moet oplossen help mij alsjeblieft 492$\times$0,84t-1 = 200 Jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 mei 2014 Antwoord 't Is handig om te vermelden over welk examen het gaat. Ik zou 't zo doen:$\begin{array}{l} 492 \times 0,84^{t - 1} = 200 \\ 0,84^{t - 1} = \frac{{200}}{{492}} \\ \log \left( {0,84^{t - 1} } \right) = \log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right) \\ (t - 1) \times \log (0,84) = \log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right) \\ t - 1 = \frac{{\log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right)}}{{\log (0,84)}} \\ t = 1 + \frac{{\log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right)}}{{\log (0,84)}} \\ t \approx {\rm{6}}{\rm{,163}} \\ \end{array}$Maar misschien mocht het wel met de grafische rekenmachine?Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR donderdag 8 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik was bezig met een eindexamen en heb geen idee hoe ik deze vergelijking moet oplossen help mij alsjeblieft 492$\times$0,84t-1 = 200 Jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 mei 2014
Jeroen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 mei 2014
't Is handig om te vermelden over welk examen het gaat. Ik zou 't zo doen:$\begin{array}{l} 492 \times 0,84^{t - 1} = 200 \\ 0,84^{t - 1} = \frac{{200}}{{492}} \\ \log \left( {0,84^{t - 1} } \right) = \log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right) \\ (t - 1) \times \log (0,84) = \log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right) \\ t - 1 = \frac{{\log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right)}}{{\log (0,84)}} \\ t = 1 + \frac{{\log \left( {\frac{{200}}{{492}}} \right)}}{{\log (0,84)}} \\ t \approx {\rm{6}}{\rm{,163}} \\ \end{array}$Maar misschien mocht het wel met de grafische rekenmachine?Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen WvR donderdag 8 mei 2014
WvR donderdag 8 mei 2014
©2001-2024 WisFaq