Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een mannetje giraf, een vrouwtje en een pasgeboren babygiraf

Een mannetje giraf weegt 200 kg meer dan een vrouwtje. Een pasgeboren babygiraf weegt eentiende van het gewicht van de mamagiraf. Samen wegen ze 1250 kg. Hoeveel weegt een babygiraf?

Zoë
Overige TSO-BSO - dinsdag 6 mei 2014

Antwoord

Hallo Zoe,

De kunst bij dit soort vragen is om ze op te schrijven als een stelsel van vergelijkingen.

Bijvoorbeeld:
$
\begin{array}{l}
m = 200 + v \\
b = \frac{v}{{10}} \Rightarrow v = 10b \Rightarrow m = 200 + 10b \\
m + b + v = 1250 \\
200 + 10b + b + 10b = 1250 \\
21b = 1050 \\
b = 50 \\
v = 500 \\
m = 700 \\
\end{array}
$

Mvg DvL

DvL
dinsdag 6 mei 2014

©2001-2024 WisFaq