Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Helling raaklijn en baansnelheid

Hallo, ik had 2 vraagjes over de volgende parametervoorstelling:

x(t)= 4sin(t)+2sin(2t)
y(t)= 4cos(t)-2cos(2t)
met t in het interval [0,2$\pi$]

Ik moet de helling van de raaklijn in de keerpunten van de kromme berekenen en ook de baansnelheid t=1

Ik vind mijn boek niet erg duidelijk en probeerde mbv van internet een stuk verder te komen, maar ik twijfel ofdat ik het zo goed doe/begrijp. Hopelijk kunt u mij aub verder helpen.

x'(t)=4cos(2t)+4cos(t)
y'(t)=4sin(2t)-4sin(t)

Baansnelheid v(t) = √(dx/dt)2+(dy/dt)2
(x'(t),y'(t)) = 4cos(t) + 4cos(2t)
4cos(2t)-4sin(t)
t=1 geldt: (x'(t)),y'(t))@ (0,497;0,271)
v=(√(0,497)2+(0,271)2@ 0,57
t=1 dy/dx = 0,271/0,497@ 0,545@ 0,55 (rico raaklijn?)

Yvette
Iets anders - maandag 5 mei 2014

Antwoord

De baansnelheid van 0,57 voor t=1 klopt wel, voorzover ik het kan overzien.

Maar nu nog de helling in de keerpunten. Op 4. Keerpunten kan je uitleg vinden over keerpunten en de helling.

Misschien kan je dat even bekijken en dan horen we 't wel weer...?

WvR
dinsdag 6 mei 2014

 Re: Helling raaklijn en baansnelheid 

©2001-2024 WisFaq