\require{AMSmath} Formule voor een reeks vinden Ik heb de volgende reeks:f[0] = 112f[1] = 84f[2] = 60f[3] = 40f[4] = 24f[5] = 12f[6] = 4Er geldtf[0]-f[1] = 28f[1]-f[2] = 24f[2]-f[3] = 20f[3]-f[4] = 16f[4]-f[5] = 12f[5]-f[6] = 8Hoe vind ik nu de formule voor f[k], b = 0 ... 6? Ad van Iets anders - vrijdag 2 mei 2014 Antwoord Hallo Ad,De verschillen tussen (f[1]-f[0]), (f[2]-f[1]), (f[3]-f[2]) enz. zijn constant, dit is kenmerkend voor een kwadratisch verband. Er moet dus gelden:f[n] = a.n2+b.n+cInvullen van drie willekeurige punten levert:f[n] = 2n2-30n+112 GHvD vrijdag 2 mei 2014 Re: Formule voor een reeks vinden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende reeks:f[0] = 112f[1] = 84f[2] = 60f[3] = 40f[4] = 24f[5] = 12f[6] = 4Er geldtf[0]-f[1] = 28f[1]-f[2] = 24f[2]-f[3] = 20f[3]-f[4] = 16f[4]-f[5] = 12f[5]-f[6] = 8Hoe vind ik nu de formule voor f[k], b = 0 ... 6? Ad van Iets anders - vrijdag 2 mei 2014
Ad van Iets anders - vrijdag 2 mei 2014
Hallo Ad,De verschillen tussen (f[1]-f[0]), (f[2]-f[1]), (f[3]-f[2]) enz. zijn constant, dit is kenmerkend voor een kwadratisch verband. Er moet dus gelden:f[n] = a.n2+b.n+cInvullen van drie willekeurige punten levert:f[n] = 2n2-30n+112 GHvD vrijdag 2 mei 2014
GHvD vrijdag 2 mei 2014
©2001-2024 WisFaq