Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische Invullen op reken machine

Hallo,
Hoe moet ik hier van s=4000*1,05^t de verdubbelingstijd in logaritmische in vullen op reken machine?

Tom
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 28 april 2014

Antwoord

Hallo Tom,

Voor de verdubbelingstijd moet je oplossen:

1,05t = 2

(Want dan is s=4000*2, dus s wordt twee keer zo groot).

Volgens de definitie van een logaritme geldt dan:

t = 1,05log2

Met de Rekenregels machten en logaritmen vind je:

t = log2/log1,05

Op je rekenmachine vind je een 'log-knopje' waarmee je deze berekening kunt invoeren:

log(2) : log(1,05) = 14,2

GHvD
maandag 28 april 2014

©2001-2024 WisFaq