Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uniforme verdeling

Beste,

Een continue stochast X heeft een uniforme verdeling op het interval [1,3]. Gegeven een uitkomst x van X heeft Y een uniforme verdeling op het interval [x,x+1]. Bepaal de marginale dichtheid van Y. Om die te vinden moet je y verdelen in 3 stukjes: 1$<$y=$<$2, 2$<$y=$<$3 en 3$<$y=$<$4. Ik snap dus echt niet waarom y bij de eerste interval exclusief 1 is en inclusief 2. Bij de andere intervallen snap ik ook niet wanneer je kunt zien of het inclusief of exclusief een bepaald getal is.
Help!!!

A.
Student universiteit - zaterdag 26 april 2014

Antwoord

Andrea,
De dichtheid van y is continu , zodat het wel of niet meenemen van de grenzen niet zo belangrijk is. hier is p(y)=(y-1)/2 voor 1$\le$y$\le$2, p(y)=1/2 voor
2$\le$y$\le$3, enz.

kn
zondag 27 april 2014

©2001-2024 WisFaq