Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72773 

Re: Vergelijking met toepassing 2 formules

Ik zal ze letterlijk over nemen:

Vader is driemaal zo oud als zijn zoon.
Als de zoon zo oud zal zijn als zijn vader nu,
zal de vader 70 jaar zijn.
Hoe oud is de zoon nu?

groeten,

Michae
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 25 april 2014

Antwoord

Hallo Michael,

Dat is inderdaad duidelijker.

De leeftijd van de zoon (op dit moment) noem ik x. Dan is de leeftijd van vader 3x.

Als de zoon net zo oud geworden is als vader nu is, dan zijn we 2x jaren verder (want x + 2x = 3x, dat is de leeftijd van vader op dit moment). Vader is dan 3x + 2x = 5x jaren oud. Dat moet gelijk zijn aan 70 jaar.

Dus:
5x=70
x = 70/5 = 14

De zoon is nu dus 14 jaar, de vader is nu 3 keer 14 = 42 jaar.

OK?

GHvD
vrijdag 25 april 2014

 Re: Re: Vergelijking met toepassing 2 formules 

©2001-2024 WisFaq