Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het aantal maanden

Geachte heer, mevrouw,

Ik zou graag een formule willen ontvangen voor het berekenen van het aantal premies van € 50,- per maand dat maximaal betaald kan worden uit een premiedepot van € 7000,- waarop een jaarlijkse rentevergoeding van 4,75% gegeven wordt.

Met vriendelijke groet

Vincen
Student hbo - vrijdag 18 april 2014

Antwoord

Een typisch voorbeeld van een differentievergelijking:

$
X_{t + 1} = a \cdot X_t + b
$

Hierbij is a$\approx$1,003874684, X0=7000, Xt=0 en b=-50.

Met behulp van de formule op Re: Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie kan je uitrekenen dat t$\approx$148.

Zou dat lukken, denk je?

WvR
vrijdag 18 april 2014

©2001-2024 WisFaq