Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesisch product

Beste,

Ik heb een vraag over het Cartesische product. Ik kan nergens informatie erover vinden in een duidelijke en makkelijke taal. Wanneer kun je nou zien wanneer de dragers van een bepaalde functie voldoet aan het Cartesische product of niet. In ons boek staat dat de dragers van ee functie voldoen eraan, als er geldt: 0$<$x$<$1 en 0$<$y$<$1. Waarom voldoen de dragers 0$\le$x$\le$1 en 0$\le$y$\le$x^2 er niet aan en waarom voldoen de dragers 0$<$x$<$5 en 0$<$y$<$3-.6x er wel aan? De dragers van het laatste voorbeeld liggrn toch niet tussen 0 en 1?

Andrea
Student universiteit - vrijdag 18 april 2014

Antwoord

Het is mij niet geheel duidelijk wat je vraag is. Het Cartesisch product van twee (of meer) verzamelingen is ondubbelzinnig gedefinieerd (zie de link naar Wikipedia). Daar is niets aan toe te voegen of af te halen.
De rest van je vraag lijkt over simultane kansverdelingen te gaan en de verzamelingen waarop zo'n verdeling gedefinieerd/geconcentreerd is. Het lijkt mij dat een drager van een simultane kansverdeling niet noodzakelijk een cartesisch product hoeft te zijn.

Zie Wikipedia: Cartesich product

kphart
maandag 21 april 2014

©2001-2024 WisFaq