Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72692 

Re: Cross product: back to basics

Ik versta uw logica: aV =bV=0 (V is gezochte vector)
maar hoe komt u aan a x b (matrixvorm), het is geen matrixvermenigvuldiging denk ik wegens minustekens

en als ik dan kijk naar laatste vgl
a1a2b3−a1a2b3−a1a2b2+a3a1b2+a2a3b1−a2a3b1=0
wat weet ik dan van componenten van de gezochte V-vector?


jan
Iets anders - vrijdag 18 april 2014

Antwoord

Beste Jan

Het laatste stuk is het inproduct wat je gebruikt om de hoek tussen 2 vectoren te berekenen. ALs het inproduct 0 is, dan staan ze loodrecht.

De vector V is nu het kruisproduct. Gezien je vraagstelling ging ik ervan uit dat je wist wat dat was.

zie ook http://www.wisfaq.nl/show3archiveict.asp?id=16677&j=2003

Zie crossproduct

DvL
vrijdag 18 april 2014

 Re: Re: Cross product: back to basics 

©2001-2024 WisFaq