Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Met één onbekende

Ik probeer te helpen met het volgende : Verdeel 400 euro in 2 delen zodat de helft van het eerste deel gelijk is aan het derde van het tweede deel. Op te stellen met 1 onbekende, het lijkt me eenvoudig, maar ik vind het niet. Alvast bedankt!

sonja
Ouder - woensdag 16 april 2014

Antwoord

Hallo

Stel het eerste deel gelijk aan x, het tweede deel is dan 400-x
Dan is :

x/2 = 400-x/3

en

3x = 2(400-x)
3x = 800-2x
5x = 800
x = 160

Het eerste deel is dus 160, het tweede deel is 400-160 = 240.

Ok?

LL
woensdag 16 april 2014

©2001-2024 WisFaq