\require{AMSmath} Een vergelijking oplossen 10X -1 = 4x +28-5x = x-220.3x -7 = 1,8x +83(x-2) = 5-(x-4)x=4(x-1)+4 Sandra 3de graad ASO - woensdag 16 april 2014 Antwoord Hallo Sandra,Ik doe één opgave voor:10x - 1 = 4x + 2Links en rechts van het =-teken 1 optellen:10x = 4x + 3Links en rechts van het =-teken 4x aftrekken:6x = 3Links en rechts van het =-teken delen door 6:x = 3/6 = 1/2Probeer de andere opgaven op dezelfde manier.Aanwijzing: bij de twee laatste opgaven eerst haakjes wegwerken.Zoek ook eens op Zoeken in WisFaqZoektipsTekst weergeven:AanUitLees je ook eens de spelregels? GHvD woensdag 16 april 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
10X -1 = 4x +28-5x = x-220.3x -7 = 1,8x +83(x-2) = 5-(x-4)x=4(x-1)+4 Sandra 3de graad ASO - woensdag 16 april 2014
Sandra 3de graad ASO - woensdag 16 april 2014
Hallo Sandra,Ik doe één opgave voor:10x - 1 = 4x + 2Links en rechts van het =-teken 1 optellen:10x = 4x + 3Links en rechts van het =-teken 4x aftrekken:6x = 3Links en rechts van het =-teken delen door 6:x = 3/6 = 1/2Probeer de andere opgaven op dezelfde manier.Aanwijzing: bij de twee laatste opgaven eerst haakjes wegwerken.Zoek ook eens op Zoeken in WisFaqZoektipsTekst weergeven:AanUitLees je ook eens de spelregels? GHvD woensdag 16 april 2014
GHvD woensdag 16 april 2014
©2001-2025 WisFaq