Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Op welke manier los je dit op

hello
ik heb een vraag. Van een rekenkundige rij is gegeven : t11=8;s11=60,5.Bereken s21
ik dacht ik bereken eerst s11=60,5=0,5*11(t1+8v)=$>$60,5=5,5t1+44=$>$t1=3
dan is s21 =o,5*21(3+21)=252
maar het antwoord in het boek is 168
dus wat doe ik fout
bedankt sharon

sharon
Student hbo - zondag 13 april 2014

Antwoord

Je stelt dat t21 = 21
maar t21 = t1 + 20*v = 3 + 20*0,5 = 13
En dan :
s21 = 0.5*21(3+13) = 168

LL
zondag 13 april 2014

©2001-2024 WisFaq