Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de lengte van de diameter?

Hey wisfaq! Ik heb een vraag voor een taak. Op m'n blad staat er: bereken de lengte van de diameter van een cirkel met omtrek 12,56 m. Ik snap niet echt hoe je dit doet. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen? Alvast bedankt. Mvg, Gillian. :)

Gillia
Iets anders - zondag 13 april 2014

Antwoord

Als je de diameter weet en je wilt de omtrek berekenen dan moet je de diameter vermenigvuldigen met $\pi$. Als je nu de andere kant op wilt, de weg terug wilt bewandelen, dan moet je de omtrek delen door $\pi$ om de diameter te berekenen.
Dus 12,56 m gedeeld door $\pi$ en je weet de diameter.
Helpt dat?

WvR
zondag 13 april 2014

©2001-2024 WisFaq