Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en economie

Begin voorraad 20,000
Eind voorraad 40.000
Verkoop resultaat 30.000 stuks x (40-30) = 300.000
Bezetting 10.000 x 5 = 50.000
Winst = 350.000

Hoe kom ik er achter wat normale productie is/was? Ik heb positief bezettingsresultaat(+10.000), ik weet dus dat er meer geproduceerd is dan normaal. Met (W-N)x c/n kom ik echter niet verder.

hk
Iets anders - zaterdag 12 april 2014

Antwoord

Beste Hkarajic,

Zou je misschien de exacte opgave uit het boek willen geven. In de kop staan gegevens waarbij mij niet duidelijk is wat als feiten gegeven zijn en wat je zelf al hebt berekend. Hoe kom je bijvoorbeeld aan die (40-30)

Als ik alleen al kijk naar de bezetting die jij geeft en deze als feit aanneem, dan zeg je al dat de werkelijke productie 10.000 boven de normale productie ligt. Hetgeen daadwerkelijk is geproduceerd is 50.000 ( 40.000-20.000+30.000)
Op basis hiervan zou ik concluderen dat de normale productie ligt op 40.000 stuks.

Al ben ik niet zeker of je dit bedoelt.

mvg DvL

DvL
zaterdag 12 april 2014

©2001-2024 WisFaq