\require{AMSmath} Lineariseren Lineariseren y=a·xbIs dat ln y = ln a + b· ln x Stagia Student hbo - woensdag 9 april 2014 Antwoord Een voorbeeld?Je ziet hieronder de grafiek van $y=50\cdot x^{5}$.Als je op de verticale as niet $N$ zet maar $log(N)$ en op horizontale as niet $x$ maar $log(x)$ dan krijg je deze grafiek:De grafiek is dan een rechte lijn. Ik heb nu log(y) uitgedrukt als een lineaire functie van log(x).Help dat?Zie ook formules omwerken WvR woensdag 9 april 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Lineariseren y=a·xbIs dat ln y = ln a + b· ln x Stagia Student hbo - woensdag 9 april 2014
Stagia Student hbo - woensdag 9 april 2014
Een voorbeeld?Je ziet hieronder de grafiek van $y=50\cdot x^{5}$.Als je op de verticale as niet $N$ zet maar $log(N)$ en op horizontale as niet $x$ maar $log(x)$ dan krijg je deze grafiek:De grafiek is dan een rechte lijn. Ik heb nu log(y) uitgedrukt als een lineaire functie van log(x).Help dat?Zie ook formules omwerken WvR woensdag 9 april 2014
WvR woensdag 9 april 2014
©2001-2024 WisFaq