\require{AMSmath} De eerste en de tweede afgeleide Beste,Gegeven functie f(x):= (x-1)3-(2x-2)2+3Bepaal voor x op [0,5] de eerste en tweede afgeleide van f(x)Het eerste gedeelte lukt mij wel.Echter het antwoord is: 6·x-14Ik begrijp niet hoe ze hier aan komenAlvast bedankt!Differentiëren K.J. v Student hbo - zondag 6 april 2014 Antwoord Ik ga er vanuit dat je niet eerst de haakje moet wegwerken, maar meteen de afgeleide gaan bepalen.De afgeleide van f(x)=(x-1)3-(2x-2)2+3 is dan:f'(x)=3(x-1)2-2(2x-2)·2f'(x)=3(x2-2x+1)-8x+8f'(x)=3x2-6x+3-8x+8f'(x)=3x2-14x+11Had je dat ook?Dan is f''(x)=6x-14 niet moeilijk meer... WvR zondag 6 april 2014 Re: De eerste en de tweede afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Gegeven functie f(x):= (x-1)3-(2x-2)2+3Bepaal voor x op [0,5] de eerste en tweede afgeleide van f(x)Het eerste gedeelte lukt mij wel.Echter het antwoord is: 6·x-14Ik begrijp niet hoe ze hier aan komenAlvast bedankt!Differentiëren K.J. v Student hbo - zondag 6 april 2014
K.J. v Student hbo - zondag 6 april 2014
Ik ga er vanuit dat je niet eerst de haakje moet wegwerken, maar meteen de afgeleide gaan bepalen.De afgeleide van f(x)=(x-1)3-(2x-2)2+3 is dan:f'(x)=3(x-1)2-2(2x-2)·2f'(x)=3(x2-2x+1)-8x+8f'(x)=3x2-6x+3-8x+8f'(x)=3x2-14x+11Had je dat ook?Dan is f''(x)=6x-14 niet moeilijk meer... WvR zondag 6 april 2014
WvR zondag 6 april 2014
©2001-2024 WisFaq