Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Druk en kracht

op één ketel waar normaal 7 bar druk op staat zit een afsluitdeksel met een diameter van 228cm. Mijn vraag nu , bij 0.1 bar druk hoeveel kracht wordt er dan nog uitgeoefend op het afsluitdeksel. ook graag de formule hier van.

Brams
Iets anders - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Dit is eigenlijk iets uit de fysica...

De formule die je zoekt is: p=F/A met p: de druk, F: de kracht en A: de oppervlakte.

Het deksel is vermoedelijk cirkelvormig en heeft een oppervlakte van p.d2/4=4,08m2. De druk ken je ook, die is 0.1bar=10000Pa. De kracht is dus F=p.A=10000.4,08=41kN... Denk eraan alles in standaardeenheden te zetten!

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 5 februari 2003

©2001-2025 WisFaq