Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden met sin, cos, tan

hallo, ik zit met een klein probleempje ik denk dat de opgave niet kklopt maar het zal waarschijnlijk aan mijn berekening liggen. Het is nl het volgende:
1-2·sin2(alfa) / cos2(alfa) en dit moet ontbonden worden naar 1- tan2(alfa) maar volgens mij staat die 2 in de teller in de opgave er te veel.
Wat denken jullie er over.
groetjes katinka

irena
2de graad ASO - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Je kan het inderdaad zo zien:
1-sin2(x)/cos2(x)=1-tg2(x).

Je kan het ook zien als volgt:
(1-2.sin2(x))/cos2(x)=
(sin2(x)+cos2(x)-2.sin2(x))/cos2(x)=
(cos2(x)-sin2(x))/cos2(x)=
1-sin2(x)/cos2(x)=
1-tg2(x)

Misschien moeten die haakjes er gewoon bij, anders lijkt het nogal een stomme oefening...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 5 februari 2003

©2001-2024 WisFaq