Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstelling horizontale raaklijn

Hallo, ik had een vraagje, ik heb een gegeven parametervoorstelling:
x=sin(t)
y=3cos(t)+cos(3t)
met t uit het interval[0,2p]

Ik moet exact de punten met een horizontale raaklijn berekenen.

Nu had ik zelf het volgende:
x'=cos(t)
y'= -3sin(3t)-3sin(t)
Vervolgens:
x'= int(cos(t))dx = cos (t)x+c
y'= int (-3sin(3t)-3sin(t))dx= (-3sin(3t)-3sin(t))x+c

Doe ik dit zo goed en hoe moet ik vervolgens verder? Zou u mij aub daarmee verder kunnen helpen?

Yvette
Iets anders - maandag 31 maart 2014

Antwoord

Yvette,
Horizontale raaklijn vind je met y'(t)=0, dus sint+sin3t=0. Oplossingen zijn b.v. t=0 en t=p/2.

kn
maandag 31 maart 2014

©2001-2025 WisFaq