Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met machten oplossen

Op een stencil is een som gegeven die luidt:
Los op: 5x8 = 30x6. Ik weet dat je dit niet zomaar mag delen, omdat de machten achter de x niet gelijk zijn, volgens mij kan het ook niet met ontbinden in factoren, maar op welke manier kan je zo'n soort som dan wel oplossen ?

S
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Hoi,

5.x8=30.x6 Û
5.x8-30.x6=0 Û
5.x6.(x2-6)=0 Û
x6=0 of x2-6=0 Û
x=0 of x2=6 Û
x=0 of x=Ö6 of x=-Ö6

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 5 februari 2003

©2001-2024 WisFaq