Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutiemethode

Hallo,

Ik had een vraag over voorbeeld 3. Ik heb bijna zo'n zelfde opgave, alleen staat er boven het integraalteken 0,5$\pi$ en onder het integraalteken 0. Hoe moet je dit oplossen? Ik weet namelijk niet, doordat dat er boven staat, hoe ik verder moet.
Kunt u mij aub op weg helpen?

Yvette
Iets anders - vrijdag 28 maart 2014

Antwoord

Als je een primitieve gevonden hebt dan kan je de grenzen invullen:

$
\int\limits_0^{\frac{1}{2}\pi } {\sin (x) \cdot \cos (x)\,dx = \left[ {\frac{1}{2}\sin ^2 (x)} \right]} _{x = 0}^{\frac{1}{2}\pi }
$

Opgelost!

Zie ook 1. Integraalbegrip

WvR
vrijdag 28 maart 2014

©2001-2024 WisFaq