Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen van gonio identiteit

hallo, ik moet van cos4x - sin4x naar 1- 2 · sin2x
en ik raak niet verder dan 1·cos2x - sin2x kunnen jullie me even helpen door aan te geven waar het fout loopt want volgens mij kan ik niet meer verder?
Alvast bedankt?

jeanno
2de graad ASO - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Je hebt:
cos4(x)-sin4(x)=
(cos2(x)-sin2(x)).(cos2(x)+sin2(x))=
(1-sin2(x)-sin2(x)).1=
1-2.sin2(x)

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 5 februari 2003

©2001-2024 WisFaq