Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren van wortelvormen

Beste wisfaq,
Ik wil de primitieve vinden van de volgende functie
f(x)=√(4-x2)
Het antwoord is
INT(f(x))= 2ˇarcsin(x/2)+[(x/2)ˇ√(4-x2)]+C.
Ik zie helemaal niet wat hier nu de de beste aanpak is.
Ik weet wel dat INT(1/√(4-x2))=arcsin(x/2)+C, maar ik zie niet hoe ik dit kan gebruiken.
Vriendelijke groeten

Viky
Iets anders - dinsdag 25 maart 2014

Antwoord

Zie Standaardintegraal 1.24 en dan met name Primitiveren van wortelvormen.

WvR
dinsdag 25 maart 2014

©2001-2024 WisFaq