Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlakkenwaaier

Zoek een vergelijking van de rechte l die door het punt P gaat en de kruisende rechten p en q snijdt.
p $\leftrightarrow$ 2x-y+4=0 q$\leftrightarrow$ x= 6=3r
x+z-3=0 y= 1+r
z= 4-r
punt P (0,0,-1/2)

Shanti
3de graad ASO - woensdag 19 maart 2014

Antwoord

Hallo

Zoek het vlak bepaald door de rechte p en het punt P
Dit kun je doen via de vlakkenwaaier door p.
Zoek ook het vlak bepaald door de rechte q en het punt P
De gevraagde rechte l is de snijlijn van deze twee vlakken.
Ok?

LL
woensdag 19 maart 2014

©2001-2024 WisFaq