Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeken van driehoek berekenen uit gekende zijden

Hoi, weet je dit dan ben ja slim dus ik vraag je om het te weten

Als je deze oefening kunt maken heb je het wel onder de knie.Bereken de hoeken a,b en c van een willekeurige driehoek met respectievelijke zijdes A,B en C waarbij:
B = 8/7·A
C = 9/8·B

Succes!

michel
2de graad ASO - woensdag 5 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Volgens mij kan je hier de cosinusregel toepassen voor de zijden A, B en C:
A2=B2+C2-2.B.C.cos(a)
B2=A2+C2-2.A.C.cos(b)
C2=A2+B2-2.A.B.cos(c)

Je vult hierin telkens in dat B=8/7.A en C=9/8.B=9/7.A en je schrapt A2. Zo krijg je 3 gelijkheden waaruit je de waarden van cos(a), cos(b) en cos(c) kan halen. Aangezien alle hoeken tussen 0 en 2p liggen, kan je hieruit dan a, b en c halen...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 5 februari 2003

 Re: Hoeken van driehoek berekenen uit gekende zijden 

©2001-2024 WisFaq