Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximum oppervlakte berekenen rechthoek

Een landbouwer wil met 1500 meter omheining een rechthoekig veld afrasteren en het daarna in 2 verdelen zoals op onderstaande figuur.



Wat is de grootste oppervlakte die hij kan afrasteren (m2)? (figuur is rechthoek met verticale verdeling in twee vlakken)

Rien

Rien
Ouder - donderdag 6 maart 2014

Antwoord

Beste Rien,

Ik ga van het volgende uit. Je bedoelt de maximale totale oppervlakte van het gebied. Hij heeft 1500 meter omheining om het hele gebied rond te gaan, en vervolgens nog een keer verticaal het gebied in twee te delen. (dit alles dus met die 1500 meter)

$
\begin{array}{l}
3x + 2y = 1500 \Rightarrow y = 750 - 1,5x \\
O = x.y \Rightarrow O = x(750 - 1,5x) = - 1,5x^2 + 750x \\
O(x_{top}) = \frac{{ - 750}}{{ - 3}} = 250 \Rightarrow x = 250\;y = 375 \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
donderdag 6 maart 2014

©2001-2024 WisFaq