\require{AMSmath} Differentiëren Beste wisfaq,Ik wil graag de afgeleide bepalen van een inverse functie.Zij g(x)=2x+sinx. Ik wil (g-1)(2) en (g-1)'(2) bepalen. De afgeleide van g is g'(x)=2+cosx.Nu is x=g(y)=2y+sin(y). Voor y=(g-1)(2) moeten we de volgende vergelijking oplossen:2=2y+sin(y), ofwel 2y+sin(y)-2=0.Ik begrijp niet hoe ik deze vergelijking kan oplossen voor y. Het antwoord is 0.68404.De rest van het probleem kan ik wel oplossenWe nemen de afgeleide van x=2y+sin(y) naar x1=2y'+cosy·y'y'=1/(2+cos(y)).De afgeleide van de inverse van g wordt nu gegeven door(g-1)'(2)=1/(2+cos(y))(berekend in y=0.686404)~ 0.36036.Vriendelijke groeten,VikyDifferentiëren viky Iets anders - maandag 3 maart 2014 Antwoord De vergelijking 2y + sin(y) = 2 kun je niet exact oplossen. Het antwoord dat je meestuurt suggereert eigenlijk al dat er een rekenmachine aan te pas is gekomen. MBL dinsdag 4 maart 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq,Ik wil graag de afgeleide bepalen van een inverse functie.Zij g(x)=2x+sinx. Ik wil (g-1)(2) en (g-1)'(2) bepalen. De afgeleide van g is g'(x)=2+cosx.Nu is x=g(y)=2y+sin(y). Voor y=(g-1)(2) moeten we de volgende vergelijking oplossen:2=2y+sin(y), ofwel 2y+sin(y)-2=0.Ik begrijp niet hoe ik deze vergelijking kan oplossen voor y. Het antwoord is 0.68404.De rest van het probleem kan ik wel oplossenWe nemen de afgeleide van x=2y+sin(y) naar x1=2y'+cosy·y'y'=1/(2+cos(y)).De afgeleide van de inverse van g wordt nu gegeven door(g-1)'(2)=1/(2+cos(y))(berekend in y=0.686404)~ 0.36036.Vriendelijke groeten,VikyDifferentiëren viky Iets anders - maandag 3 maart 2014
viky Iets anders - maandag 3 maart 2014
De vergelijking 2y + sin(y) = 2 kun je niet exact oplossen. Het antwoord dat je meestuurt suggereert eigenlijk al dat er een rekenmachine aan te pas is gekomen. MBL dinsdag 4 maart 2014
MBL dinsdag 4 maart 2014
©2001-2024 WisFaq