Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72418 

Re: Ellips

Met die y1 heeft u mij op nieuwe ideeën gebracht. Maar als ik dit gebruikt geraak ik nog steeds niet aan de juiste opl.
|TS|= (b2x1+ab2)/ay1
|SQ|= (-2ay1)/(x1-a)-(b2x1+ab2)/(ay1)
= (-2b √(a2-x12))/(x1-a)-(bx1+ab)/√(a2-x12)
maar hiermee geraak ik nog steeds niet aan |TS| = |SQ|

Xander
3de graad ASO - zondag 2 maart 2014

Antwoord

Bekijk de volgende afleiding :

q72422img1.gif

Van regel 3 naar regel 4 is de vergelijking van de ellips toegepast.

Ok?

LL
zondag 2 maart 2014

©2001-2024 WisFaq