Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Welk getal moet je kiezen

Met hoeveel mogelijke antwoorden, en welke antwoorden kun je deze som beantwoorden?

Verdeel het getal 75 op zo'n manier in 4 delen dat het eerste getal plus vier, het tweede getal min vier, het derde getal maal vier en het vierde getal gedeeld door vier, allemaal dezelfde uitkomst geven.

Ans
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 februari 2014

Antwoord

Als je die vaste uitkomst aanduidt met c, dan is het eerste getal (c - 4), het tweede getal (c + 4), het derde getal 1/4c en het laatste getal 4c.
Opgeteld is het (c - 4) + (c + 4) + 1/4c + 4c = 61/4c = 75 zodat c = 12.
Daarmee ken je de vier getallen.

MBL
donderdag 27 februari 2014

©2001-2024 WisFaq