Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Dag meneer of mevrouw,

Ik probeer de volgende vergelijking: cosx= 1/(2sinx) op te lossen. Mijn opa zegt dat je beide delen met 2sinx moet vermenigvuldigen en dan kom je uit op: 2sinx·cosx= 1 en dat is weer gelijk aan: sinx·cosx=0,5. Klopt dit? Zo ja, hoe moet ik verder.

Dank u zeer voor de hulp

jason

jason
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 februari 2014

Antwoord

Beste Jason,

Je opa heeft gelijk, alleen de laatste stap kan wat handiger.
Immers

\begin{array}{l} 2\sin (x)\cos (x) = 1 \\ 2\sin (x)\cos (x) = \sin (2x) \\ \sin (2x) = 1 \\ 2x = \frac{1}{2}\pi + 2k\pi \\ x = \frac{1}{4}\pi + k\pi \\ \end{array}

mvg DvL

DvL
donderdag 20 februari 2014

 Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2025 WisFaq