\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72321 Re: Hyperbool kun je dat ook berekenen zonder de impliciet diff. dat hebben we nog nooit gehad.in het boek staat dat een van de raaklijn moet zijn-1.94x+2,5y=3.87hoe kom je daar dan aan? tris 3de graad ASO - woensdag 19 februari 2014 Antwoord Beste Tris, Het antwoord uit je boek is het antwoord wat ik je gaf (werk het maar uit)Zonder impliciet diff moet je wel de standaardvormen kennen, maar die zullen dan wel in je boek staan neem ik aan. Dat gaat als volgt.$\begin{array}{l} 3x^2 - y^2 + 3 = 0\; \\ \frac{{y^2 }}{3} - \frac{{x^2 }}{1} = 1\;(a\lg emene\;vorm) \\ raaklijn\;a\lg emeen:\;\frac{{yy_0 }}{3} - \frac{{xx_0 }}{1} = 1 \\ door\;( - 2,0) \Rightarrow 2x_0 = 1 \Rightarrow x_0 = \frac{1}{2} \\ Voorwaarde:\;3x_0 ^2 - y_0 ^2 + 3 = 0\; \\ 3.\frac{1}{2}^2 - y_0 ^2 + 3 = 0 \Rightarrow - y_0 ^2 = - 3,75 \Rightarrow y_0 = \pm \sqrt {3,75} \\ {\mathop{\rm Re}\nolimits} sultaat\;invullen\;in\;raaklijn\;a\lg emeen\;en\;herschrijven \\ \end{array}$mvg DvL DvL woensdag 19 februari 2014 Re: Re: Hyperbool ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
kun je dat ook berekenen zonder de impliciet diff. dat hebben we nog nooit gehad.in het boek staat dat een van de raaklijn moet zijn-1.94x+2,5y=3.87hoe kom je daar dan aan? tris 3de graad ASO - woensdag 19 februari 2014
tris 3de graad ASO - woensdag 19 februari 2014
Beste Tris, Het antwoord uit je boek is het antwoord wat ik je gaf (werk het maar uit)Zonder impliciet diff moet je wel de standaardvormen kennen, maar die zullen dan wel in je boek staan neem ik aan. Dat gaat als volgt.$\begin{array}{l} 3x^2 - y^2 + 3 = 0\; \\ \frac{{y^2 }}{3} - \frac{{x^2 }}{1} = 1\;(a\lg emene\;vorm) \\ raaklijn\;a\lg emeen:\;\frac{{yy_0 }}{3} - \frac{{xx_0 }}{1} = 1 \\ door\;( - 2,0) \Rightarrow 2x_0 = 1 \Rightarrow x_0 = \frac{1}{2} \\ Voorwaarde:\;3x_0 ^2 - y_0 ^2 + 3 = 0\; \\ 3.\frac{1}{2}^2 - y_0 ^2 + 3 = 0 \Rightarrow - y_0 ^2 = - 3,75 \Rightarrow y_0 = \pm \sqrt {3,75} \\ {\mathop{\rm Re}\nolimits} sultaat\;invullen\;in\;raaklijn\;a\lg emeen\;en\;herschrijven \\ \end{array}$mvg DvL DvL woensdag 19 februari 2014
DvL woensdag 19 februari 2014
©2001-2024 WisFaq