\require{AMSmath} Gebroken vergelijkingen oplossen Hoe los je deze vergelijking op?$\Large\frac{{ - 9}}{{(x + 5)^2 }}$=$ - 9$Gebroken vergelijkingen oplossen Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 februari 2014 Antwoord Op de pagina waar je naar verwijst stond: 'Bij gebroken vergelijkingen maak je vaak gebruik van kruislings vermenigvuldigen....'. Dat is hier ook een mogelijkheid:$\begin{array}{l} - 9 = - 9 \cdot (x + 5)^{2} \\ (x + 5)^{2} = 1 \\ x + 5 = - 1 \vee x + 5 = 1 \\ x = - 6 \vee x = - 4 \\ \end{array}$...en dat is het dan.Overigens kan je ook meteen 'zien' dat $(x + 5)^{2} = 1$. Als $-9$ gedeeld door 'iets' gelijk moet zijn aan $-9$ dan zal dat 'iets' wel $1$ zijn.Lees je ook de spelregels een keer...? Zie gebroken formules WvR maandag 17 februari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op?$\Large\frac{{ - 9}}{{(x + 5)^2 }}$=$ - 9$Gebroken vergelijkingen oplossen Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 februari 2014
Remco Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 februari 2014
Op de pagina waar je naar verwijst stond: 'Bij gebroken vergelijkingen maak je vaak gebruik van kruislings vermenigvuldigen....'. Dat is hier ook een mogelijkheid:$\begin{array}{l} - 9 = - 9 \cdot (x + 5)^{2} \\ (x + 5)^{2} = 1 \\ x + 5 = - 1 \vee x + 5 = 1 \\ x = - 6 \vee x = - 4 \\ \end{array}$...en dat is het dan.Overigens kan je ook meteen 'zien' dat $(x + 5)^{2} = 1$. Als $-9$ gedeeld door 'iets' gelijk moet zijn aan $-9$ dan zal dat 'iets' wel $1$ zijn.Lees je ook de spelregels een keer...? Zie gebroken formules WvR maandag 17 februari 2014
Zie gebroken formules
WvR maandag 17 februari 2014
©2001-2024 WisFaq