\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72308 Re: Binomiaalgetallen 3 Ik geraak er niet, m'n eerste reflex was te schrijven als1/q! · (n!/ n-q-(p-q)!(p-q)!)maar dan rij ik mezelf vast... Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014 Antwoord Vereenvoudigen geeft:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ p \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ q \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}} \cdot \frac{{p!}}{{\left( {p - q} \right)! \cdot q!}} = \frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot \left( {p - q} \right)! \cdot q!}}\,$$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ q \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - q} \\ {p - q} \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - q)! \cdot q!}} \cdot \frac{{(n - q)!}}{{(n - q - (p - q)! \cdot (p - q)!}} = \frac{{n!}}{{q! \cdot (n - p)! \cdot (p - q)!}}$Eh..? WvR zondag 16 februari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik geraak er niet, m'n eerste reflex was te schrijven als1/q! · (n!/ n-q-(p-q)!(p-q)!)maar dan rij ik mezelf vast... Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
Vereenvoudigen geeft:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ p \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ q \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}} \cdot \frac{{p!}}{{\left( {p - q} \right)! \cdot q!}} = \frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot \left( {p - q} \right)! \cdot q!}}\,$$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ q \\\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - q} \\ {p - q} \\\end{array}} \right)$=$\Large\frac{{n!}}{{(n - q)! \cdot q!}} \cdot \frac{{(n - q)!}}{{(n - q - (p - q)! \cdot (p - q)!}} = \frac{{n!}}{{q! \cdot (n - p)! \cdot (p - q)!}}$Eh..? WvR zondag 16 februari 2014
WvR zondag 16 februari 2014
©2001-2024 WisFaq