Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buitendeellijn

Ik heb een driehoek ABC. AC=b BC=a AB=c BE=c1 AE=c2
Ik trek vervolgens uit B een rechte BG evenwijdig aan AC (G op CE).
Nu is c1:c2 = EG:EC
Ik probeer nu te bewijzen dat EG:EC = a:b
Kunt u een hint geven?

Herman
Ouder - zondag 16 februari 2014

Antwoord

Hallo Herman,

Toon aan dat BG = BC = a (hint: teken vanuit B een loodlijn op CG). Maak verder gebruik van gelijkvormigheid van driehoeken BGE en ACE.

GHvD
zondag 16 februari 2014

©2001-2024 WisFaq