Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken?

Hoe schrijf ik deze formule zonder haakjes?

y=0,75·(x/10)2

ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 februari 2014

Antwoord

$
\begin{array}{l}
y = 0,75 \cdot \left( {\frac{x}{{10}}} \right)^2 \\
y = 0,75 \cdot \frac{{x^2 }}{{10^2 }} \\
y = 0,0075x^2 \\
\end{array}
$

Meer in 't algemeen:

$
\Large\left( {\frac{a}{b}} \right)^n = \frac{{a^n }}{{b^n }}
$

Denk maar aan 'teller keer teller, noemer maal noemer'.

WvR
zaterdag 15 februari 2014

©2001-2024 WisFaq