\require{AMSmath} Schrijf x als functie van y Voor wiskunde moet ik de volgende opdracht maken, maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken:y=0,75·(x/10)2Schrijf 'x' als functie van 'y' Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 februari 2014 Antwoord Zie ook Haakjes wegwerken?$\begin{array}{l} y = 0,0075x^2 \\ x^2 = 133\frac{1}{3}y \\ x = \sqrt {133\frac{1}{3}y} \vee x = - \sqrt {133\frac{1}{3}y} \\ x = 6\frac{2}{3}\sqrt {3y} \vee x = - 6\frac{2}{3}\sqrt {3y} \\ \end{array}$...en zoals je ziet gaat dat zo maar niet... WvR zaterdag 15 februari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor wiskunde moet ik de volgende opdracht maken, maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken:y=0,75·(x/10)2Schrijf 'x' als functie van 'y' Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 februari 2014
Ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 februari 2014
Zie ook Haakjes wegwerken?$\begin{array}{l} y = 0,0075x^2 \\ x^2 = 133\frac{1}{3}y \\ x = \sqrt {133\frac{1}{3}y} \vee x = - \sqrt {133\frac{1}{3}y} \\ x = 6\frac{2}{3}\sqrt {3y} \vee x = - 6\frac{2}{3}\sqrt {3y} \\ \end{array}$...en zoals je ziet gaat dat zo maar niet... WvR zaterdag 15 februari 2014
WvR zaterdag 15 februari 2014
©2001-2024 WisFaq