Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Activiteiten

Ik heb een tabel gekregen met verschillende activiteiten waarvan ik de verwachting en de variantie van moet berekenen. Hoe doe ik dit? Bij voorbaat dank

Activiteit Pessimistic Mostlikely Optimistic
A 12,0 6,0 3,0
B 8,0 4,0 2,0
C 3,0 1,0 1,0

Remco
Student universiteit - dinsdag 4 februari 2003

Antwoord

Ik neem aan dat het hier een CPM/Pert analyse betreft,

Doorgaans wordt dan de verwachting benaderd door:
(a+4m+b)/6 (a=optimistic, m=most likely, b=pessimistic)
verder de variantie v =[(b-a)/6]2
Reken deze twee bij elk van de drie activiteiten uit en je hebt het antwoord.

Met vriendelijke groet,

JaDeX

jadex
woensdag 5 februari 2003

©2001-2024 WisFaq