\require{AMSmath} Omtrek veelhoek Hoe bereken je de omtrek van omgeschreven regelmatige 12-hoek en 96-hoek als de straal van de ingeschreven cirkel 1/2 is? Julie 3de graad ASO - zaterdag 8 februari 2014 Antwoord Je weet:$\begin{array}{l} MS = \frac{1}{2} \\ \angle BMS = 15^o \\ \tan 15^o = 2 - \sqrt 3 \\ \end{array}$Zou het dan lukken? Zie Archimedes' benadering voor pi WvR zaterdag 8 februari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de omtrek van omgeschreven regelmatige 12-hoek en 96-hoek als de straal van de ingeschreven cirkel 1/2 is? Julie 3de graad ASO - zaterdag 8 februari 2014
Julie 3de graad ASO - zaterdag 8 februari 2014
Je weet:$\begin{array}{l} MS = \frac{1}{2} \\ \angle BMS = 15^o \\ \tan 15^o = 2 - \sqrt 3 \\ \end{array}$Zou het dan lukken? Zie Archimedes' benadering voor pi WvR zaterdag 8 februari 2014
Zie Archimedes' benadering voor pi
WvR zaterdag 8 februari 2014
©2001-2024 WisFaq