Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus en cosinus probleem

F1·cosa=0,8
F1·sina=2,1
Het lukt me niet om hieruit de hoek en F1 te bepalen!
ik heb het al geprobeerd met de stelling van Pythagoras maar ik kom er niet... kan iemand me helpen? alvast bedankt!

Pieter
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 7 februari 2014

Antwoord

Pieter,
F sina/Fcosa=tang a=2,1/0,8=2,625.Hieruit volgt hoek a en daarna F.

kn
vrijdag 7 februari 2014

©2001-2024 WisFaq