Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

Beste,

Ik ben leerlinge van het 2de jaar ASO. Wij hebben een taak gekregen over evenredigheden maar wij zitten een beetje vast met volgende oefening:
(x-2)     (x-3)
_____ = _______
7 8
De beginstappen zijn waarschijnlijk wel juist maar verder dan dit geraken wij niet.

(x-2).8 = 7.(x-3)
8x-16 = 7x - 21
?

Zou het mogelijk zijn ons hier verder mee te helpen aub.
Alvast heel hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groetjes

Anne-M
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 1 februari 2014

Antwoord

8x-16=7x-21

Links en rechts 16 optellen geeft:
8x=7x-5

Links en rechts 7x aftrekken geeft:
x=-5

Opgelost!

Zie bijvoorbeeld Vergelijkingen oplossen met de balansmethode

Zie Vergelijkingen oplossen met weegschaal: spel

WvR
zaterdag 1 februari 2014

©2001-2024 WisFaq